Van Groninger Hand

Orobianco Mozzarella

Je zou het niet denken, maar ook buffelmozzarella kan een lokaal Gronings product zijn. In Opende maken een Groningse boerenzoon en een Italiaanse kaasmakers sinds een aantal jaren samen een superverse Hollandse buffelmozzarella. Zoals ze het zelf graag omschrijven: 'Als een schep roomijs, maar dan zonder de kou'. Behalve mozzarella, maakt Orobianco ook ricotta en scamorza van de verse buffelmelk.

 

 

WoodWatch

De horloges van WoodWatch zijn helemaal gemaakt van hout. Dat is niet alleen bijzonder stijlvol, maar zorgt er ook voor dat elk exemplaar uniek is. De vakmannen achter dit bijzondere product komen uit Groningen, maar kijken graag verder. Daarom planten ze via Trees For All bomen in de Filipijnen om de houtproductie van hun houten horloges te compenseren. Mooi én verantwoord dus. 

 

 

Gronings Gerstenat

Groningen was ooit de graanschuur van Nederland. Niet voor niets kent deze streek dan ook een rijke bierhistorie. De Groninger brouwerijen hebben de laatste jaren een flinke opmars gemaakt. In de provincie vind je onder andere de volgende brouwerijen: Bax Bier(stad), Rockin’ Ludina Brewery (stad), Brouwerij Martinus (stad), Pivo Brouwers (Haren), Corviri (Glimmen), Brouwerij Vandenbroek(Midwolde), M-bier (Veendam), Wildervanker Bierbrouwerij (Wildervank) en Brouwerij De Klappe (Zuidbroek).

 

 

Chordify

Het nieuwste nummer van je favoriete band leren spelen, direct nadat het uit komt? Dat kan! Met online muziekdienst Chordify heb je binnen no-time de akkoorden van je favoriete nummers gevonden. De Groningse start-up, opgericht in 2013, timmert internationaal aan de weg met hun muziekdienst, die automatisch akkoorden herkent en ze afspeelt in een handige, intuïtieve player voor piano, gitaar en ukelele.

 

 

Blanka wijn

Aalbessenwijn Blanka is een biologische, lichtzoete witte wijn met een frisse afdronk. De bessen worden met zorg en aandacht verbouwd op Landgoud, een biologisch landbouwbedrijf in noord Groningen. Proeven? De aalbessenwijn Blanka wordt in slechts enkele restaurants in de provincie geschonken en is te bestellen bij Landgoud. 

 

 

Van Hulley

Is de boord van je favoriete overhemd of blouse versleten, maar ziet de rest er nog piekfijn uit? Blaas het dan nieuw leven in bij de dames van Van Hulley. Zij toveren je blouse binnen vijf dagen om tot een trendy en comfortabele dames- of herenboxershort. De vrouwen die bij deze sociale onderneming werken, doen hierdoor bovendien werkervaring op en kunnen een opleiding volgen. Een win-win situatie dus.

 

 

Eierbal

De eierbal is Gronings trots op het gebied van snacks; een lekkernij om je vingers bij af te likken. De snack bestaat uit een hardgekookt, gepeld ei in ragout. Deze bal wordt vervolgens gepaneerd en gefrituurd. Benieuwd naar deze Groninger delicatesse? Je trekt ze uit de muur of bestelt ze bij de betere Groninger snackbars.

 

 

Heidi Liebt

Ook voor een hippe wintermuts moet je in Groningen zijn. Heidi Liebt is een jong, sportief merk dat vrolijke en betaalbare mutsen maakt. Deze worden in eigen land gebreid en volledig met de hand in elkaar gezet. Daarmee helpt Heidi Liebt de laatste restjes van de Nederlandse maak-industrie overeind te houden. De mutsen en collen van Heidi zijn ideaal voor de wintersport of als bescherming tegen de koude Groningse winters.

 

 

Bron: https://www.visitgroningen.com/blog/van-groninger-hand/